maandag 1 april 2013

Uw huis zelf verkopen zonder reguliere makelaar: tien gedegen redenen


Bron: Huizenpartner.nl

AMSTERDAM - Makelaars staan steeds meer onder druk omdat veel verkopers zelf aan de slag gaan met de verkoop. Velen slagen er uitstekend in om de eigen woning voor enkele honderden euro's kosten zelf te verkopen zonder de traditionele makelaar.

De basis van succes is een goede promotie-aanpak. De overweging is tegenwoordig eerst zelf te verkopen, een 'veel duurdere' full-service makelaar is niet meer nodig en kan later altijd nog.
Hier worden de tien belangrijkste redenen om je huis zelf te verkopen opgesomd.

 1. Zelf je huis verkopen bespaart duizenden euro’s. Makelaars rekenen een courtage tussen de 0,5 en 2% van de verkoopprijs exclusief BTW. (Voor een woning van € 270.000,- is de courtage snel € 4.860,-).

 2. Je betaalt bovendien extra voor advertenties en intrekkingskosten bij de makelaar bovenop de 'normale' courtage, vaak rekeningen van € 1.000,- en meer.

 3. Traditionele makelaars doen weinig tot niets aan maximale internetpromotie. Echter internet is nu wel dé belangrijkste verkoopbron vandaag naast Funda.

 4. Wie kent uw woning, buren en leefomgeving beter dan jezelf en kan daar meest vertrouwd over vertellen?

 5. Denk je dat een makelaar hetzelfde enthousiasme naar geïnteresseerden kan opwekken dan jezelf? Jammer, maar al te vaak niet: beleving, sfeer en kennis van de omgeving is veel belangrijker voor een succesvolle verkoop dan een functioneel woningpraatje. Dit geldt ook voor de te nemen foto’s en de rondleidingen. Doe deze altijd zelf!

 6. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor verborgen gebreken, ook als de makelaar je huis verkoopt. Een makelaar is een dienstverlener, geen risico-afkoper.

 7. Ook met een makelaar moet je uiteindelijk zelf de besluiten nemen in een onderhandeling. Je bent dus evengoed zoals in elke onderhandeling van de tegenpartij afhankelijk. Bovendien heeft een makelaar geen voordeel meer bij de laatste € 10.000,- verschil. Jij wel.

 8. “Ik heb een makelaar nodig om meer kopers voor mijn huis te krijgen”. Dat is ook niet meer waar: door de internet-economie heeft geen enkele makelaar meer invloed op woningzoekenden. Internet is de etalage geworden waar kopers het volledige aanbod verwachten.

  En overweeg ook het volgende: de makelaar stuurt geïnteresseerden naar de woning waar hij het meeste aan kan verdienen qua courtage of anders. Dat is niet persé jouw woning. 


 9. Om meer kandidaatkopers te bereiken, moet je slimmer (online) promoten. Onthoud dat de reguliere makelaar een dienstverlener is en géén promotie-, internet- en social media- specialist.

 10. Combineer alle voordelen van het zelf verkopen met de reputatie en kennis van een moderne en voordelige NVM-internetmakelaar die woningpromotie tot haar specialisme heeft gemaakt. Met bijbehorende adviezen ook tijdens de onderhandeling, waardebepaling én toegang tot Funda.

  Reken dan op Huizenpartner.nl

Geen opmerkingen: