vrijdag 19 december 2014

Tips voor het verhogen van de woningwaarde

De huizenmarkt zit weer in een stijgende lijn. Dit is dus het perfecte moment om uw woning te koop te zetten. Om zoveel mogelijk uit deze verkoop te halen, kunt u een aantal acties ondernemen, waardoor de waarde van uw woning aanzienlijk stijgt. Door bepaalde kleine verbouwingen te laten doen aan uw woning, wordt daarnaast de levensduur van de woning verlengd en daardoor de verkoop makkelijker. Aanpassingen kunnen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van uw woning worden gedaan. Hieronder een aantal tips voor het verhogen van de waarde van uw woning.

De gevel

De gevel is vaak het eerste wat men van de woning ziet en bepaalt dus voor een groot deel de eerste indruk van eventuele kopers. Er kunnen een aantal acties ondernomen worden met betrekking tot de gevel om de waarde van de woning te laten stijgen. Ten eerste kunt u denken aan het reinigen van de gevel. Aanslag en vuil door verwering of uitlaatgassen wordt dan verwijderd en de gevel krijgt de originele kleur en staat terug. Hoewel dit misschien een overbodige stap lijkt, zal het resultaat verbluffend zijn. Vervolgens kunt u er voor kiezen om de gevel een waterafstotend laagje mee te geven door deze te laten impregneren. Dit verhoogt de waarde van de woning aanzienlijk, aangezien de kans op vervuiling van de gevel in grote mate afneemt. Impregneren zorgt er tevens voor dat de buitenmuur brandwerend wordt en daarmee wordt de gehele woning veiliger, dit is tevens een voordeel voor toekomstige bewoners. Ook als uw woning niet te koop staat is het geen slecht idee om een dergelijke investering te doen. Het onder handen nemen van de gevel kan schade in de toekomst voorkomen.

Isolatiemogelijkheden

Ook het isoleren van een woning is een goede investering, waarmee u uw woning een stuk aantrekkelijker maakt. Isolatie maakt de woning duurzamer, doordat er minder warmte verloren gaat. Dat levert de woning gelijk een beter energielabel op, wat een grote invloed heeft op de waarde van de woning. Veel warmte gaat verloren bij een slecht geïsoleerde woning en dat resulteert in hogere energiekosten. Een energiezuinige woning heeft daarom een hogere waarde, omdat toekomstige bewoners zullen profiteren van lagere energiekosten dankzij deze investering. Er zijn verschillende manieren om uw woning te isoleren.

Dubbel glas

Het plaatsen van dubbel glas zorgt ervoor dat uw woning een stuk beter is geïsoleerd. Door de ramen kan tot wel 15% van de warmte verloren gaan. Dubbel glas zorgt er voor dat de warmte beter wordt behouden. Dubbel glas komt in verschillende soorten met elk een andere isolatiewaarde. Zo is er onderscheid te maken in standaard dubbel glas, HR, HR+, HR++ en HR+++ glas.

Gevelisolatie

Ook via de muren gaat veel warmte verloren. Een woning zonder gevelisolatie verliest tot wel 20% van de warmte door de muren. Een gevel kan op drie verschillende manieren worden geïsoleerd. Indien aanwezig via de spouwmuur of via de binnen- of buitenmuur. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en meest voorkomende vorm van gevelisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt de lucht in de spouw van een gevel opgevuld met isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Via het dak gaat de meeste warmte verloren, tot maar liefst 30% van de warmte gaat verloren door de stijgende warme lucht. Het isoleren van uw dak is dus een grote stap in het verduurzamen van de woning. Uw dak kan op verschillende manieren worden geïsoleerd. Zo kunt u zowel de binnen- als buitenkant van een schuindak isoleren, een plat dak en de zoldervloer.

Vloerisolatie

Ook via de vloer gaat er warmte verloren. Aangezien warme lucht van nature stijgt is het warmteverlies vanuit de vloer minder hoog dan bijvoorbeeld via het dak. Via de vloer gaat gemiddeld 10% van de warmte verloren. Door de onderkant van de vloer met isolatiemateriaal te bedekken, wordt de kou uit de kruipruimte gehaald, zodat dit het huis niet meer binnendringt.

Subsidie

Verbouwingen zijn erg belangrijk voor de woningwaarde. De kosten voor verbouwingen lijken vaak een grote investering, maar sommige gemeenten maken het mogelijk om voordelig werkzaamheden aan uw woning te laten doen. In het kader van duurzaamheid wordt er in sommige gemeenten subsidie verstrekt voor bepaalde werkzaamheden, denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen en sommige vormen van isolatie. Daarnaast is er een tijdelijke btw-verlaging actief die de btw van bouw-gerelateerde projecten van 21% naar 6% verlaagd. Deze verlaging van btw is in maart 2013 geïntroduceerd en is inmiddels verlengd tot 1 juli 2015. Deze korting is geldig bij huizen die ouder zijn dan 2 jaar en is van kracht op de arbeidskosten bij een verbouwing.

Investeren loont

Er zijn dus verschillende manieren om de waarde van uw woning te verhogen. Door een investering te doen in uw woning, kunt u de waarde aanzienlijk verhogen en uw huis beter verkopen. De investering zal bij verkoop vaak meer opleveren dan het heeft gekost. Zeker wanneer u door middel van de subsidie en de tijdelijke btw-verlaging voordelig aanpassingen aan uw woning kunt laten doen. Daarnaast maakt de huizenmarkt een comeback en is dit een perfect moment om uw woning te koop te zetten. Maak uw woning dus snel aantrekkelijk voor kopers!

vrijdag 3 oktober 2014

Uw huis zelf verkopen en toch op Funda?

Huis verkopen kunt u prima zelf! Lees hier hoe het werkt:

Samen met Huizenpartner.nl plaatst u uw huis, met een Huizenpartner NVM-makelaar bij de hand, eenvoudig en snel in de verkoop. Uw huis komt met een topranking op Funda te staan, waarbij wij u helpen met het bepalen van een goede vraagprijs en verkooptactiek.

Unieke DirectRaak™-verkoopaanpak
Uw huis zal met zijn eigen website optimaal te vinden zijn op het internet en alle benodigde aandacht krijgen. Huizenpartner ondersteunt u persoonlijk tijdens de onderhandelingen en u ontvangt een waterdichte koopovereenkomst. Welkom bij internetmakelaar Huizenpartner.nl!

Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten!
Door een aantal zaken zelf te doen, houdt u de regie in eigen hand en bespaart u duizenden euro’s aan makelaarskosten! Zo plant en doet u zelf de bezichtigingen. Wie weet ten slotte meer en enthousiaster over uw eigen huis te vertellen dan uzelf? U maakt met onze hulp een mooie fotoreportage en een persoonlijke verkooptekst. Tezamen maken we een persoonlijke en onderscheidende woningpresentatie; het blijkt telkens weer, deze aanpak verkoopt!

HOE WERKT HET?
Het aanleveren van uw foto’s en verkooptekst: Maak foto’s en verkoopteksten voor uw persoonlijke website. Denk bij de verkooptekst aan: Objectbeschrijving, indeling, toelichting per woonlaag, tuin, evt. zolder en/of kelder en evt. bijzonderheden. Het is niet erg als de foto’s wat donker, scheef of grauw zijn. Ons designteam optimaliseert ze daar waar nodig tot een professionele, aantrekkelijke woningpresentatie.
Stap 1:
Stuur uw gegevens naar info@huizenpartner.nl en wij maken uw presentatie compleet. Grote bestanden kunt u eenvoudig naar ons mailen met www.wetransfer.com of in een ZIP-bestand.
Stap 2:
Wij optimaliseren uw foto’s en teksten.

EN DAN?
Stap 3:
Zodra u akkoord heeft gegeven voor de woningpresentatie op uw eigen website ontvangt u van ons een overeenkomst/faktuur. Zodra deze getekend retour is kan uw website online (zonder prijsvermelding) en bestellen wij uw verkoopbord.
Stap 4:
Wij vragen u om aanvullende informatie. Zodra we die van u hebben ontvangen krijgt u van ons een gratis waarde-indicatie (op locatie) van uw huis, plaatsen wij uw huis prominent op Funda en maakt onze tekenaar mooie 2D/3D plattegronden van uw huis. U ontvangt ook een full-colour PDF advertentieopmaak van uw huis, die u kunt gebruiken voor evt. advertenties.
Stap 5:
Als laatste melden we uw huis aan bij alle grote woningzoekers in Nederland en delen we uw huis op onze Social Media pagina’s. U ontvangt ook nog een gratis tool om uw huis zelf ook eenvoudig te delen binnen uw sociale netwerk. VERKOCHT?
Stap 6:
Geïnteresseerden nemen rechtstreeks contact met u op, of wij sturen ze direct naar u door zodat u een passende afspraak in kunt plannen.
Stap 7:
Tijdens biedingen kunt u advies en ondersteuning verwachten van onze verkoopspecialisten
Stap 8:
Zodra uw huis mondeling is verkocht, kan onze makelaar voor u een sluitende koopovereenkomst opstellen die door alle partijen ondertekend dient te worden. Deze wordt naar de, door koper gekozen, notaris gestuurd en die neemt het van hieraf over.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze vernieuwde website:http://huiszelfverkopenfunda.nl

donderdag 18 september 2014

En weer een goede ervaring met Huizenpartner!!


Zelf je woning verkopen kan dus prima, met een NVM makelaar die je woning op Funda plaatst, helpt bij het bepalen van een goede vraagprijs, je woning optimaal presenteert en de koopakte voor je op kan maken.

donderdag 11 september 2014

Uw woning op Funda? Maar toch zelf verkopen? Wellicht is NVM internetmakelaar Huizenpartner.nl wat voor u?

95% van de woningzoekers orienteert zich op Funda voor het vinden van een geschikte woning.
Een onmisbaar medium, dus!

Echter kunnen enkel NVM-makelaars en VBO makelaars een woning op Funda plaatsen. Als NVM-er komt uw woningpresentatie volledig op Funda. Dus met complete verkooptekst en alle foto's. Dit i.t.t. een VBO-makelaar!

Via Huizenpartner.nl plaatst u uw woning, met een Huizenpartner NVM-makelaar bij de hand, gemakkelijk en snel in de verkoop. Uw huis komt met een topranking op Funda te staan, waarbij we u helpen met het bepalen van een goede vraagprijs en verkooptactiek.

Unieke DirectRaak™-verkoopaanpak
Uw woning zal met onze unieke DirectRaak™-aanpak optimaal te vinden zijn op internet en alle benodigde aandacht krijgen. Huizenpartner ondersteunt u persoonlijk tijdens de onderhandelingen en u ontvangt een waterdichte koopovereenkomst.
Welkom bij internetmakelaar Huizenpartner.nl!

Bespaar duizenden euro’s aan courtage
Door een aantal zaken zelf te doen, houdt u de regie in eigen hand en bespaart u duizenden euro’s aan courtage! Zo plant en doet u de bezichtigingen zelf. Wie weet ten slotte meer en enthousiaster over uw eigen woning te vertellen dan uzelf? U maakt met onze hulp een mooie fotoreportage en een persoonlijke verkooptekst. Tezamen maken we een persoonlijke en onderscheidende woningpresentatie; het blijkt telkens weer, deze aanpak verkoopt!

Voor een bedrag van tussen €495 en maximaal € 985,- regelen wij ook de verkoop van uw woning en ontvangt u van ons:
  • Eigen website van uw woning
  • Waardebepaling en vraagprijsadvies
  • Optimale Google vindbaarheid
  • uw woning Prominent op Funda met topranking
  • Vermelding op alle grote woningzoeksites
  • Professioneel Te Koop-bord
  • Professionele 2D 3D plattegronden
  • Drukklare A4-advertentieopmaak
  • Social Media tools en campagne
  • Gratis en onbeperkt wijzigen van uw gegevens
  • Statistieken van uw website en Funda
  • Gratis en onbeperkt Open Huis deelname
  • Verkoopondersteuning bij onderhandelingen
  • Opstellen van de koopovereenkomst
  • Geen jaarlijkse verlengingskosten of opzeggingskosten en
  • Maximale inspanning tot verkoop

Wilt u weten wat andere huizenverkopers van ons vonden?
http://www.wieisdebestemakelaar.nl/beoordelingen.aspx?id=18986
 

Wij beantwoorden uw vragen graag op 0900 – 66 4 4444 (lokaal tarief) of info@huizenpartner.nl.

Verkoop uw woning goed met Huizenpartner.nl!
Team Huizenpartner.nl

Wij zijn u graag van dienst, om uw woning optimaal in de verkoop te plaatsen!

vrijdag 4 juli 2014

Weer een TOP ervaring met Huizenpartner! Zelf je woning verkopen loont écht!

#TROTS : "Jullie krijgen van ons een 10, wij waren super tevreden! Onze woning heeft hier voor 3 jaar te koop gestaan bij een makelaar die zei dat de woning in een onverkoopbare buurt stond. Nu zijn we er samen met jullie actief achter aan ...gegaan en we hadden een facebook pagina gemaakt en moet moet je zien! Ja oke de huizen martk trekt weer aan maar de courtage kunnen we nu in onze eigen zak steken en zo konden we ook weer een beetje zakken met de prijs"
 
 

vrijdag 25 april 2014

maandag 14 april 2014

Het aantal huizen dat te koop wordt aangeboden stijgt momenteel snel

De woningmarkt staat er minder slecht voor dan een kwartaal geleden. In het eerste kwartaal van 2014 heeft het ingetreden herstel voorzichtig doorgezet. Dat blijkt uit het Woningrapport van april 2014, dat is opgesteld door Honk. Het rapportcijfer voor de woningmarkt steeg ten opzichte van het vorige kwartaal met 0,3 punt tot een 4,9. Bij een 6,0 scoort de woningmarkt een voldoende.
Lees verder bij de bron:

http://www.woningmarktrapport.nl/2014/04/april-2014-herstel-woningmarkt-zet.html

maandag 7 april 2014

dinsdag 1 april 2014

Verkoop zelf uw woning met Huizenpartner v.a. 495,- all-in!

Mail uw zelfgemaakte foto's naar info@huizenpartner.nl en de rest gaat vanzelf!
Of maak een account aan op www.huizenpartner.nl .
Refereer naar onze "APRIL-ACTIE" en zet uw woning GRATIS als TOPHUIS op Funda!



vrijdag 14 maart 2014

Een bod op mijn woning! En nu? Hier worden alle fases van het onderhandelingsproces beschreven met goed uitleg en handige tips!

bron: www.eenhuiskopen.nl

Een van de moeilijkste dingen bij de aankoop van een huis is het onderhandelen. Lang niet alle makelaars beheersen een goede techniek van het onderhandelen en het gaat al gauw om veel geld. Om goed te kunnen onderhandelen is een goede voorbereiding heel belangrijk. Hieronder staan de fases in het onderhandelingsproces beschreven:
lees verder bij de bron:
http://www.eenhuiskopen.nl/onderhandelingsstrategie/onderhandelen

donderdag 27 februari 2014

Superstart woningmarkt in 2014

Bron: VastgoedActueel 26-2-2014
 









De gemiddelde koopsom van alle via het Kadaster geregistreerde woningen is in januari uitgekomen op 219.530 euro. Een stijging van 6,3% ten opzichte van januari 2013. Ook het aantal transacties is gestegen, met 42,3% gestegen tot 8.905; het hoogste niveau in januari sinds januari 2009. “Geweldig goede cijfers voor de eerste maand van het nieuwe jaar”, aldus Woningmarktcijfers.nl.

Ten opzichte van het gehele jaar 2013 steeg de koopsom met 2,9%. De prijsstijging was in Flevoland (11%), Zuid Holland (9,5%) en Friesland (9,3%) het grootst. Lees verder bij de bron: http://vastgoedactueel.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=1780:woningmarktcijfers-nl-superstart-woningmarkt-in-2014&Itemid=2


vrijdag 14 februari 2014

Top-10: de gemeenten met de beste woningmarkt

Bron:Vastgoedactueel 7-2-2014

Hoe doet uw gemeente het op de woningmarkt? Voor het derde jaar op rij publiceert Vastgoed in samenwerking met Woningmarktcijfers.nl Vastgoed Woningmarkt Ranking; één overzichtelijk kaart waarop direct te zien is waar het in Nederland nog goed makelen is. Als preview leest u hier de Top-10 van de best presterende gemeenten op de woningmarkt


Lees verder bij de bron:
http://www.vastgoedactueel.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=1748:top-10-de-gemeenten-met-de-beste-woningmarkt&Itemid=2

dinsdag 4 februari 2014

Een nieuwe woningmarkt heeft zich gevormd

Bron: NVM, 3 februari 2014

In de supermarkt, op de sportschool en ook tijdens bezichtigingen krijg ik het te horen: ”Ik zie steeds meer verkocht-bordjes”. En de volgende zin komt er dan vaak achteraan: “Het gaat zeker weer goed met de huizenmarkt”. Mijn antwoord is dan 'ja' met een heleboel nuances. Als je genoeg hebt aan dat ene woordje 'ja', lees dan niet verder, maar wil je wat meer weten over hoe de huidige woningmarkt in elkaar steekt, volgen hier mijn nuances.
Er komt steeds minder nieuw aanbod op de markt
In de omwenteling van verkopers- naar kopersmarkt waren we jarenlang gewend dat er een groot arsenaal nieuw woningaanbod toegevoegd werd aan de te koop staande voorraad. En laat die nieuwe voorraad nu gewoon het aantrekkelijkst zijn voor kopers. Nieuw aanbod heeft hetzelfde psychologische voordeel als een marketingcampagne voor wasmiddelen(nieuw, dus beter). Daarom wordt het nieuwe aanbod in elke markt beter verkocht. Of dat nu een verkopers- of een kopersmarkt is. Op dit moment wordt 28% van de nieuw-te-koop-voorraad binnen 3 maanden verkocht. Bij een slinkend nieuw aanbod kan dat op termijn twee dingen betekenen: óf de nieuwe voorraad wordt nog sneller verkocht, óf de oude voorraad gaat slinken.

De doorlooptijd van woningen is nog steeds erg lang
Als we weten dat 'slechts' 28% van het nieuwe aanbod binnen 3 maanden verkoopt, dan staan er ook huizen bijzonder lang te koop. Dat klopt. Meer dan de helft van het aanbod staat langer dan een jaar te koop. Je moet je voorstellen dat alle inwoners van jong tot oud van de stad Maastricht al langer dan een jaar op een datingsite staan. Zonder dat ze een leukerd tegen komen. Ongeveer datzelfde aantal woningen (bijna 120.000) staat nu langer dan een jaar op Funda.

Er hebben nog nooit zoveel woningen in de verkoop gestaan
Ik kan me nog de tijd van het begin van dit millennium herinneren: de te koop-voorraad was standaard zo’n 50.000 huizen. Vlak voordat de woningverkoop daalde in 2008, was dat rond de 125.000 woningen. Per jaar werd er echter bijna het dubbele aantal verkocht. Op het hoogtepunt op jaarbasis zo’n 215.000. Geen wonder dat mensen met een lantaarntje op zoek gingen naar hun volgende woning. Pas dan werd de eigen woning in de verkoop gedaan. Nu staan er zo’n 218.000 huizen te koop, en worden er naar schatting zo’n 117.000 op jaarbasis verkocht. De getallen zijn dus min of meer omgedraaid.
Dit is de nieuwe markt. De waarheid zien we onder ogen. En de woningen die vooralsnog geen leuke date hebben gehad hoeven de hoop niet te verliezen. Die hebben een nieuwe strategie nodig. Bij het daten kun je natuurlijk nog allerlei dingen doen: je haar verven, een ander profiel aanmaken, naar een andere datingsite gaan of via andere wegen een leuke date zoeken. Bij de strategie voor het verkopen van een woning zie ik vergelijkbare dingen gebeuren. De harde eigenschappen (zoals het onderhoud van een woning) worden verbeterd, sommige huizen veranderen hun presentatie en anderen gaan op een heel andere manier op zoek naar een match. Bijvoorbeeld door de garagebox van hun huis apart te verkopen. Of door de erfpachtcanon voor een paar jaar vooruit te betalen.
Overigens is er niets mis met wonen in Maastricht. Of met datingsites.
Philipine Vinke is vice-voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen.

donderdag 23 januari 2014

Energiebespaarlening van start

Woningeigenaren die hun huis energiezuiniger willen maken, kunnen vanaf deze week een Energiebespaarlening afsluiten om te investeren in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Dat mes snijdt volgens de initiatiefnemers aan twee kanten: een lagere energierekening en verhoging van de woningwaarde met een beter energielabel.

Bron: Vastgoedactueel, 22-1-2014

De Energiebespaarlening is vanwege de lage rente aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat met financiële bijdragen van de Rabobank, de ASN Bank en de Rijksoverheid is gerealiseerd.

Lees verder bij de bron: http://vastgoedactueel.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=1727:energiebespaarlening-van-start&Itemid=2

vrijdag 17 januari 2014

Huizenmarkt: door een roze bril bezien gaat het goed

Esther Bijlo −09/01/14, 09:30
© anp. De etalage van een makelaar in De Bilt.
 
De woningmarkt laat grote regionale verschillen zien. Makelaarsorganisatie NVM komt vandaag met cijfers daarover. In een aantal grote steden lijkt het herstel van de woningmarkt op gang te komen. Er gaan zelfs weer wat vage geruchten over kopers die meer bieden dan de vraagprijs.
 

donderdag 9 januari 2014

Hypotheek 2014 voor dummies

Hypotheek 2014 voor dummies
De basis & de veranderingen voor 2014








bron: Wegwijs.nl 3-1-2014

De hypotheek is anno 2014 allang niet meer zo moeilijk als vroeger. Eigenlijk heb je maar twee mogelijkheden: een lineaire hypotheek of een annuïtaire hypotheek. Maar juist als je het maximale uit je hypotheek wilt halen, wat zoveel betekent als 'zo min mogelijk betalen', wordt het wat ingewikkelder. Veel belastingregels wijzigen om de haverklap. Daarom zetten we in dit artikel de basis én een aantal belangrijke veranderingen in 2014 op een rij.

lees verder bij de bron: http://www.wegwijs.nl/artikel/2014/01/hypotheek-2014-voor-dummies

donderdag 2 januari 2014

Voorspellingen voor 2014: wat doet huizenprijs, hypotheekrente en


2014: wat doet huizenprijs, hypotheekrente en spaarrente?


Bron: Wegwijs.nl 31 december 2013
 
 
 
Hoe kijken we 31 december 2014 terug op het komende jaar? Stijgt of daalt de huizenprijs, gaat de laagste hypotheekrente nu echt omhoog en levert sparen in 2014 weer wat op? Hebben we definitief de crisis van ons afgeschud of modderen we nog een jaar aan? Een vooruitblik op de portemonnee in 2014: hoe staan we ervoor en waar gaan we heen