woensdag 1 september 2010

Tijdelijk lager btw-tarief voor verbouwen huis

1 september 2010 - Bron: Binnenland.nieuws.nl  


Het btw-tarief voor het verbouwen of herstellen van een huis gaat tijdelijk omlaag van negentien naar zes procent. Ook blijft de grens voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie een jaar langer op 350 duizend euro in plaats van dat hij terug gaat naar het oude niveau van 265 duizend euro.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft dat besloten om de woningmarkt een impuls te geven, meldt zijn ministerie. "De huizenprijzen lijken inmiddels redelijk stabiel en de verkoopcijfers stijgen voorzichtig, maar het herstel is broos", stelt De Jager.

Verder blijft het een jaar langer mogelijk om voor twee huizen in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek omdat het in veel gevallen moeilijk is het oude huis te verkopen. Deze regeling vervalt daarom pas eind 2012.

Het lagere btw-tarief gaat in op 1 oktober en duurt tot 1 juli volgend jaar. Het lagere tarief geldt alleen voor arbeidsloon. De minister heeft met Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW afgesproken dat zij zich ervoor inzetten dat hun leden het voordeel doorberekenen aan de klant.

De plannen zouden eigenlijk pas op Prinsjesdag als onderdeel van het Belastingplan 2011 worden gepresenteerd, maar 'vanwege het belang voor de woningmarkt' worden de plannen nu al aangekondigd.

Geen opmerkingen: