donderdag 22 januari 2015

Hoe organiseer ik een open huis?


Een open huis biedt belangstellenden de mogelijkheid om jouw huis te komen bezichtigen. Hiermee vergroot jij je verkoopkansen. Dit zal ertoe leiden dat je binnen de kortste keren het huis verkocht hebt en kunt verhuizen naar een nieuwe woning. Met de volgende tips ben jij in staat om een succesvol open huis te organiseren.


Huis en tuin in goede staat

Geef je woning een frisse uitstraling door de muren en deuren een nieuw likje verf te geven. Zorg ervoor dat je beschadigingen aan het huis repareert en oude troep verwijdert uit het huis. Huur tijdelijk een opslagruimte via professionele verhuizers of plaats je overbodige spullen bij een vriend of familielid. Haal persoonlijke spullen ook uit het huis. Bezoekers tonen meer belangstelling wanneer zij zichzelf kunnen zien wonen in het huis. Geef elke kamer daarom ook een verzorgde inrichting en goede verlichting. Vergeet ook niet om de tuin te onderhouden. Een mooie tuin zal een positieve bijdragen leveren tijdens de bezichtiging.

De laatste voorbereidingen treffen

Zorg ervoor dat kledingkasten en lades ook van binnen zijn opgeruimd. Laat vooral geen rommel rondslingeren door het huis. Ook de garage en schuur moeten in orde zijn voor de grote dag. Lap alle ramen en maak de gevel van uw woning schoon voor een onvergetelijke eerste indruk. Laat na de grote schoonmaak het huis ontluchten. Op de dag van de bezichtiging is namelijk het belangrijk dat het huis fris ruikt. Zorg er op de grote dag voor dat je gebruik maakt van natuurlijke belichting door gordijnen of jaloezieën open te houden.

Open huis promoten

Plan een geschikte datum en zorg ervoor dat je voldoende promotie-activiteiten uitvoert. Je wilt natuurlijk dat er voldoende mensen komen opdagen. Vraag aan vrienden, familieleden, collega’s en buren of zij het nieuws willen delen met anderen. Het plaatsen van advertenties op sociale media en het verspreiden van flyers kan ook bijdragen aan een grotere opkomst. Natuurlijk is het ook mogelijk om een professional in te schakelen voor het promoten van de woning. Zo ben je er zeker van dat er genoeg potentiele kopers langs komen om je huis te bezichtigen.
Tweemaal per jaar organiseert de NVM de landelijke Open Huizen Dag. Meedoen is bij Huizenpartner.nl gratis. Daarnaast ontvang je gratis promotiemateriaal van de NVM en Funda en de media maken hier groot reclame voor.
Absoluut een aanrader om hier aan mee te doen! De eerste Open Huizen Dag staat weer gepland voor 28 maart a.s. Dus meld je woning snel aan bij Huizenpartner.nl en doe mee!

Geen opmerkingen: