donderdag 29 augustus 2013

Woningverkoop fors in de lift

Bron: 16 augustus, de Ondernemer

Woningverkoop fors in de lift
  
De verkoop van woningen is vorige maand met bijna 30 procent gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. Het Kadaster registreerde 9659 verkochte woningen, tegen 7451 een jaar eerder. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers.
Vooral tussenwoningen werden meer verkocht, maar bij alle woningtypes is sprake van een plus in de verkoop, aldus het Kadaster.
Ook vergeleken met juni is er nu sprake van een stijging, met 33,7 procent. In februari werd voor het laatst een kleine stijging van de verkopen geconstateerd. Woningexperts vinden het echter nog te vroeg om te spreken van een structureel herstel.
NVM
Makelaarsvereniging NVM schrijft de verkoopspurt van vorige maand vooral toe aan de fors lagere verkopen in juli vorig jaar. "In mei en juni vorig jaar werden juist veel meer woningen verkocht doordat kopers anticipeerden op een verhoging van de overdrachtsbelasting. Daardoor werden de verkopen naar voren gehaald'', vertelt een woordvoerster.
"Maar we zien wel dat de markt aan het herstellen is'', vervolgt ze. De NVM constateerde eerder al dat het herstel op de woningmarkt in het tweede kwartaal was ingezet, na het beroerd verlopen kwartaal daarvoor. De cijfers van de NVM lopen doorgaans enkele maanden voor op die van het Kadaster omdat ze worden geregistreerd op het moment dat het koopcontract wordt getekend.


lees het volledige artikel op: http://www.deondernemer.nl/economie/655728/Woningverkoop-fors-in-de-lift.html

Geen opmerkingen: