woensdag 17 oktober 2012

Zoveel huis koop je voor 250 duizend euro

BRON: Z24, geplaatst 13-10-2012 | Gepubliceerd 09:39
Foto ANP

 
Gemiddeld zijn huizenprijzen in het derde kwartaal van dit jaar met 7,5 procent gedaald, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De woningmarkt zit duidelijk in het slop, want ook het aantal verkochte woningen was in de maanden juli, augustus en september met 25 duizend stuks zeer laag. Kijk je naar de gemiddelde huizenprijs dan is die op 209 duizend euro beland. Begin 2011 lag de gemiddelde huizenprijs nog op 230 duizend euro, en begin 2009 rond de 250 duizend euro, volgens cijfers van Het Kadaster. Maar gemiddelden zeggen ook niet zoveel. Makelaarsvereniging NVM houdt ook regionale cijfers bij in dertien steden die een dwarsdoorsnede van de Nederlandse woningmarkt geven. Met aan de ene kant de grote steden in de Randstad en aan de andere kant plaatsen als Weert (Limburg), Oss (Noord-Brabant) en Zwolle (Overijssel). Ook hier zijn de onderlinge verschillen groot. Huizenprijs in Nederland Maar de lagere woningprijzen betekenen ook dat er meer te kiezen is voor kopers. Z24 zocht voor 13 steden huizen die voor circa 250 duizend euro te koop staan. Bekijk de slideshow: Dit koop je voor 250 duizend euro. Het maakt nog steeds veel verschil of je chique in Amsterdam Zuid wilt wonen, of bijvoorbeeld voor randgemeente Almere kiest. Moet je het in Amsterdam met een etage van 52 viekante meter doen, in Almere heb je voor 2,5 ton een praktisch vrij staande woning met 120 vierkante meter woonoppervlak. Buiten de Randstad is het ruim wonen in het Brabantse Oss, waar je voor 250 duizend euro meer dan 150 vierkante meter woonoppervlak kunt krijgen, in een woning met garage. In het Gelderse Apeldoorn daarentegen kun je voor deze prijs ook mooi wonen, maar moet je je tevreden stellen met minder ruimte.
 
Gemiddeld zijn huizenprijzen in het derde kwartaal van 2012 met 7,5 procent gedaald. Wat koop je inmiddels voor 2,5 ton?

De daling van de huizenprijzen betekent dat kopers meer te kiezen hebben. Wat krijg je in oktober 2012 voor 250 duizend euro? Z24 biedt een dwarsdoorsnede van de woningmarkt. Met slideshow.

Geen opmerkingen: