dinsdag 24 december 2013

Nieuwe regels hypotheek

Bron: rijksoverheid.nl 23-12-2013

De overheid verandert de regels voor hypotheken, zodat minder mensen door hun hypotheek in de financiële problemen komen.

Kabinetsplannen voor hypotheekrenteaftrek 4e schijf

Vanaf 2014 daalt het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken jaarlijks met 0,5%-punt. De opbrengst wordt teruggegeven via een verlenging van de derde schijf van de inkomstenbelasting.

Tijdelijk hogere vrijstelling schenkbelasting bij aankoop woning

Het wordt makkelijk om schenkingen in te zetten bij de aankoop van een eigen huis. De vrijstelling in de schenkbelasting wordt hiervoor tijdelijk verhoogd naar 100.000 euro.

Lees verder bij de bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/koopwoning/nieuwe-regels-hypotheek

Belastingmaatregelen woningmarkt

donderdag 19 december 2013

Dit zijn de Hypotheekregels die in het Woonakkoord zijn opgenomen


Bron: AMWeb 18-12-2013

Het Woonakkoord is gisteren nipt - met 38 stemmen voor en 37 tegen - aangenomen door de Eerste Kamer. Wat staat er ook alweer in op hypotheekgebied?

In het afgelopen voorjaar gepresenteerde plan van minister Blok (Wonen), dat op 1 januari ingaat, blijft het de norm om hypotheken binnen 30 jaar volledig en volgens een annuïtair schema af te lossen.
Lees verder bij de bron:
http://amweb.nl/-/de-hypotheekregels-uit-het-woonakkoord 

woensdag 11 december 2013

7 vette jaren op komst voor de woningmarkt!

Over vette en magere jaren

Auteur: Rein Bakker 10-12-2013 Bron: OpMaat

Bekend en berucht: de cyclus dat zeven vette jaren worden afgewisseld met zeven magere jaren. Even los van de vraag of er sprake is van exact zeven jaren ben ik er van overtuigd dat we nu middenin de omschakeling naar 7 vette jaren zitten. Volop kansen voor consumenten en corporaties. Maar voor deze laatste groep is een waarschuwing ook op z’n plaats.
 
Lees verder bij de bron...http://www.opmaat.nl/over-opmaat/blog/blog-single/over-vette-en-magere-jaren.html

maandag 9 december 2013

Radio commercial 'Huizenpartner Uw nieuwe makelaar' gestart

Wilt u uw huis verkopen via internet? Denk dan direct aan: NVM makelaar Huizenpartner.nl!Voor 2014 zult u deze nieuwe radiocommercial vaak voorbij horen komen.

U kunt hem hier al even beluisteren. Wij benadrukken hierin de unieke waardes van onze dienstverlening vergeleken met andere (online) makelaars:

Uw voordelen:
  • Veel lagere makelaarskosten
  • Sneller verkoopresultaat
  • Vlot en persoonlijk advies
Huizenpartner.nl, uw nieuwe makelaar!


Lichtpuntjes huizenmarkt: hypotheekrente op laagste punt 2013

Nederland lijkt dus het diepe dal op de huizenmarkt - de prijzen daalden gemiddeld met 20 procent sinds de piek van 2008 - achter zich te laten. Positief bij dit alles is dat ook de hypotheekrentes een dalende trend vertonen. Intermediair De Hypotheekshop houdt gemiddelde rentes bij voor de variabele hypotheekrente en rentevaste perioden van vijf, tien en twintig jaar. Onderstaande grafiek toont de verschillen tussen de meest recente rentestanden en het niveau begin dit jaar. De daling van huizenprijzen vlakt af, er worden meer woningen verkocht en last but not least: de hypotheekrentes zijn relatief laag. Beetje bij beetje kalmeert de Nederlandse huizenmarkt. In het derde kwartaal van dit jaar daalden huizenprijzen nog maar met een kleine vier procent vergeleken met een jaar eerder.
Foto ANP Bron Z24

De daling van huizenprijzen vlakt af, er worden meer woningen verkocht en last but not least: de hypotheekrentes zijn relatief laag.

lees verder:
http://www.z24.nl/geld/lichtpuntjes-huizenmarkt-hypotheekrente-op-laagste-punt-2013-411654

maandag 2 december 2013