woensdag 30 november 2011

Nieuwbouwkavels Kronenberg (Noord-Limburg) te koop via Huizenpartner

 30 November 2011 Bron: Nieuwsbericht Huizenpartner

Huizenpartner heeft 3 nieuwbouwkavels in verkoop vanaf vandaag. Middels onderstaande nieuwsbrief zijn geïnteresseerden geïnformeerd.

Geachte heer/mevrouw,

U heeft afgelopen jaar aangegeven via de enquête op www.verrukkelijkwonen.nl op termijn mogelijk interesse te hebben in woningbouw in het project 'Dun Appelbongerd'.

Ontwerp uw eigen woning!
Het is nu zover dat een klein gedeelte van dit plan opgepakt wordt door Croonencraen Planontwikkeling - ook destijds betrokken bij plan 'Steijvershorst'.

Dit betreft vooralsnog enkel de lintbebouwing aan de Simonsstraat met drie riante bouwkavels met uitzicht die vanaf 30 november 2011 te koop worden aangeboden.

U kunt uw eigen woning ontwerpen in karakteristieke jaren-30 stijl en uw eigen bouwbedrijf kiezen op kavels van ca. 750 m2 die aantrekkelijk uit te breiden zijn tot ca. 1.200 m2. De verkoop van de kavels vindt plaats door NVM Makelaar Huizenpartner.nl te Sevenum.

Graag willen we u uitnodigen een kijkje te nemen in dit nieuwe project op de gewijzigde website www.verrukkelijkwonen.nl.

Bij interesse kunt u zich aldaar inschrijven en zullen wij u als eerste geïnteresseerden met voorkeur behandelen.

Graag tot ziens!

donderdag 17 november 2011

Campagne met GRATIS staatslot: Méér verkoopkans met Huizenpartner!

Huizenpartner.nl trakteert alle nieuwe verkopers op Huizenpartner.nl tussen 15 november 2011 en 15 mei 2012 op een gratis staatlot. De leuke campagne heet daarom: "Méér verkoopkans met Huizenpartner!". U vindt hier alle informatie over "Méér verkoopkans met Huizenpartner.nl"

Heeft u ons al gezien?
In de Nederlandse media verschijnen de komende tijd o.a. de volgende herkenbare advertenties:

Elke advertentie wordt afgesloten met:
"Kies de moderne NVM-makelaar die u ondersteunt en slimmer (online) verkoopt.
Huizenpartner.nl. Kopen en verkopen: DirectRaak!"

U kiest toch ook voor de onderscheidende online verkoopaanpak in NL?
Enkele voorbeelden:


Vb. "Opvallen met uw woning? Durf anders te zijn!"


 Vb. "Ook zo geschrokken van het aantal woningen in verkoop!"


Vb. "Makelaardij bigbusiness? Juiste deal met Huizenpartner.nl!"



 Vb. "Traditionele woningverkoop slaapverwekkend?"

 

 Vb. "Ga niet op in de massa! Vaar uw eigen koers."



 Vb. "Uw huis nu verkopen een halsbrekende toer?."




Over Huizenpartner
Huizenpartner® (www.huizenpartner.nl) is de moderne online NVM-makelaar die particulieren helpt hun woning slimmer en sneller te verkopen. De basis bestaat uit een innovatieve online promotieaanpak met een deskundige NVM-begeleiding en -zekerheid, waarvoor de klant zelf kan kiezen. Huizenpartner.nl heeft er sinds 2001 haar specialisme van gemaakt uw woning optimaal op internet en daarbuiten in Nederland onder de aandacht te brengen.

Uw woning krijgt méér aandacht binnen het ruime aanbod en staat al op de grootste NL woningzoeker Funda va. € 495,-.

donderdag 10 november 2011

Overbruggingsgarantie: versnel de verkoop van uw woning!

Huizen staan langer te koop. Om toch een ander huis te kunnen kopen, kan een overbruggingsgarantie de oplossing zijn. Met de overbruggingsgarantie compenseert verkoper de eventuele dubbele woonlasten van koper. Dit maakt het aantrekkelijker voor een koper zijn droomhuis direct aan te kopen. Het risico van langere verkoop van zijn eigen woning wordt zo verkleind. Geen dubbele woonlasten en geen onzekerheid.



De overbruggingsgarantie biedt koper dus extra financiële zekerheid en biedt vaak net dat extra zetje om een koper over de streep te trekken. De te koop staande woning wordt aantrekkelijker voor een grotere groep kopers en de koper van een woning zal sneller toeslaan als hij er zeker van is dat hij de dubbele woonlasten voor langere tijd kan opbrengen. De koper heeft bovendien meer kans om zijn oude woning voor een hogere prijs te verkopen, omdat hij niet overhaast hoeft te verkopen. Met de belastingdienst is afgesproken dat de hypotheekrente voor beide woningen gewoon aftrekbaar blijft.

Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt hierover: "De garantie en uitkering loopt altijd via de notaris. Verkoper en koper hoeven dus niet bang te zijn voor schimmige contracten of toezeggingen. De garantie is vooral ook voor woningaanbieders en -zoekers in de hogere prijsklasse interessant." VEH denkt dat de overbruggingsgarantie de komende tijd aan populariteit zal winnen.

Voorbeeld van een verkoop met overbruggingsgarantie
Via NVM internetmakelaar Huizenpartner.nl kunt u met het NVM Comfort verkooppakket uw woning gewoon met overbruggingsgarantie te koop aanbieden (K.K.O.V.) met een garantietermijn voor standaard één of twee jaar. Zie hier een voorbeeld van een verkochte woning met overbruggingsgarantie: http://fraaihuis.nl/Sevenum

Hoe werkt het?
De dubbele woonlasten worden gecompenseerd op basis van een vast percentage van 2,5% van de koopsom per garantiejaar. De netto vergoeding bedraagt dus maximaal 2,5% van de koopsom bij de garantietermijn van 1 jaar. Overbruggingsgarantie heeft geen gevolgen voor de bijleenregeling en evenmin voor de hypotheekrenteaftrek van beide woningen.

Voorbeeld bij verkoopprijs € 175.000,- K.K.O.V en 1 jaar overbruggingsgarantie:

Het maximale garantiebedrag bedraagt dan € 4.375,-, namelijk 1 jaar x 2,5% van € 175.000,-. Dit bedrag van € 4.375,- wordt bij de overdracht door de notaris in depot gehouden en gereserveerd voor de afwikkeling van de overbruggingsgarantie.

De koper verkoopt zijn of haar huis 4 maanden later voor een goede prijs, de overdracht is 1 maand later. In dit voorbeeld ontvangt verkoper een garantiebedrag berekend over 5 (=4+1) maanden. Het garantiebedrag is dan 5/12de jaar x 2,5% van € 175.000,- = € 1.823,-. Vanuit het depot van € 4.375,- keert de notaris dit garantiebedrag van € 1.823,- uit aan de koper (als compensatie voor de dubbele woonlasten). De overige € 2.552,- gaat inclusief rente terug naar de verkopende partij.

Dit bedrag zal in vrijwel alle gevallen ruim voldoende zijn om de netto-hypotheeklasten van de nieuwe woning in dat jaar te compenseren. Koper kan in dit jaar immers voor beide woningen de hypotheekrente als aftrekpost opvoeren. Het garantiebedrag is voor koperonbelast en vrij besteedbaar. In het jaar van uitbetaling komen de door koper te ontvangen garantiebedragen in mindering op het bedrag aan hypotheekrente-aftrek van de oude woning. Immers drie keer voordeel (aftrek nieuwe woning, aftrek huidige woning, garantiebedragen onbelast) is zelfs de Belastingdienst iets teveel van het goede.